Week 12 Dag Engeland, Hallo Nederland
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
18 December 2007 | Verenigd Koninkrijk, Northampton
Donderdag ochtend dan toch echt m’n laatste lesje PE… vandaag gingen we werken aan het onderdeel dans. We begonnen met een beetje theorie en dat ging vooral over de verschillende soorten dans die behandeld moesten worden volgens het national curriculum voor de Engelse basisscholen. Hier zat onder andere volksdansen bij en daar zouden we de les dan ook mee gaan afsluiten.
We begonnen natuurlijk met een warming-up. Deze mochten we gaan doen op het nummer ‘All I want for christmas is you’ en dat is toch best een up-tempo nummer, zo op de vroege ochtend… Na de warming-up gingen we thema dansen. Het thema was vallende blaadjes in de herfst. Wij mochten de blaadjes spelen…. We moesten vallen, opstaan, zweven in de wind etc… je kent het wel.. of niet natuurlijk.
En toen, aan het einde van de les gingen we dan eindelijk een traditionele dans doen.. Een schotse welteverstaan. In 2 rijen mensen gingen we de OXO doen en dat had dan weer te maken met een opstelling die tijdens de dans gemaakt wordt en OXO vormt… helaas hadden we zoveel mensen dat we uiteindelijk het woord OXOXO vormden. Maargoed aan het einde van de rit was het toch wel erg leuk om eens te doen en kon ik moe, maar voldaan weer terug naar huis toe gaan… lekker cliché ofniet dan.
Toen ben ik toch maar eens gaan inpakken… ik had al t een en ander in de koffer zitten, maar aangezien het niet zo lekker paste heb ik maar even opnieuw ingepakt. Gelukkig had ik al 2 truien en een broek met de ouders van Jan mee naar huis gegeven, maar het leek wel alsof de ruimte in de koffer óók met ze mee was vertrokken… Nouja uiteindelijk had ik alles er mooi inzitten en hoefde ik alleen nog maar puin te ruimen..
’s avonds voor de laatste maal Lasagne gemaakt en daarna hadden we nog een afscheidsborreltje bij onze (normaalgesproken) vrijdag avond ‘groep’. Uiteindelijk zijn Malene, Maria en ik beland in de Union, waar we terechtkwamen op een privé-feest, waarvan we niet wisten dat het een privé-feest was… Na een uurtje kwamen de bouncers daar ook achter en moesten we toch maar langzaamaan naar beneden verhuizen… Daar was het ook gezellig en t was uiteindelijk een leuk laatste avondje.
Vrijdag 14 December
Tsjah… en dan moet je er toch echt aan geloven.. om 7 uur vertrok ons eerste ganggenootje. Malene moest om 11 uur vliegen en dus was het tijd om richting Birmingham te gaan reizen. Het was niet leuk om gedag te zeggen, maar tranen waren er toch niet echt.. misschien ook omdat het nog zo ongelooflijk vroeg was en het niet echt tot ons doordrong.
Ik ben daarna toch nog even 2 uurtjes naar bed gegaan, want ik moest nog naar Lizet en daar zou ’s avonds alweer een feestje zijn.
Om half 10 dus gaan douchen en de allerlaatste beetjes in mijn tas gestopt en met Maria en Jan wachten op hun taxi. Om 12 uur zouden ze vertrekken en om 10 over half 12 kwam Jan dus naar onze flat… Samen zijn we richting taxi-halte gelopen en om 12 uur kwam de taxi netjes aangereden. Ook dit keer was het alles behalve leuk om afscheid te nemen, maar weer lieten de tranen op zich wachten.. Misschien, omdat ik Jan volgend jaar alweer zie en Maria ook zeker nog een keer zal gaan zien..
Toen was ik dus nog alleen over… Layla was er ook nog, want we zouden samen naar Londen reizen, maar die was nog even in de computerruimte om wat laatste afspraken te maken. Ik ben dus maar naar de jongensflat gelopen om daar afscheid te nemen van Dean, Martin, Francesco en Neil.. Ik heb er nog gezellig een uurtje zitten kletsen en toen moest ik toch echt gaan, anders had ik niet genoeg tijd om m’n sleutels nog in te leveren. Ook al ging ik niet enorm veel met de heren om, het bleef enorm balen dat ik ze nooit meer zou gaan zien… maar nee.. ik heb weer niet hoeven huilen…
20 minuten later zat ik met Layla in de taxi naar het station en 10 minuten daarna, zaten we samen in de trein richting Londen. Na op het station ook afscheid te hebben genomen van Jan vond ik al vrij snel mijn gastvrouw voor de laatste paar dagen. Samen met Lizet ben ik naar haar kamer gelopen en hebben we daar de tassen gedumpt. Toen zijn we wat te eten gaan halen en dit besloten we te nuttigen in een andere keuken op de 2e verdieping. Uiteindelijk zijn we richting feestverdieping vertrokken, waar het enorm druk was en ik dus bijna niemand kende. Dit in combinatie met lichte vermoeidheid maakte dan ook dat ik om 11 uur richting bed vertrok en Lizet zou mij enkele uurtjes later volgen.
Zaterdag 15 December
Om half 2 (ik was écht moe) werden we eindelijk wakker… Aangezien we niet veel sightseeing hoefden te doen was dit niet zo erg… We hebben lekker ontbeten met een gebakken eitje en zijn daarna met n stel richting towerbridge vertrokken, omdat 1 van Lizets ganggenootjes deze nog niet gezien had… toch vreemd als je al bijna 3 maanden in Londen woont…
Uiteindelijk zijn we met de bus teruggegaan richting kamer en hebben we eerst nog even wat inkopen gedaan voor Lizets feestje die avond… Daarna hebben we heeeeerlijk gegeten bij Mc Donalds… we konden het toch niet laten.
Daarna hebben we de keuken een beetje geprobeerd te fatsoeneren, maar de keuken hier is toch net even iets minder schoon dan onze keuken in Northampton. Nouja, ik hoef er niet in te wonen dus ik vind ut wel prima ;-)
Rond 10 uur kwamen alle flatgenoten ook en het werd een erg gezellig feestje.. we lagen toch nog best op tijd in bed (2 uur), maar dit zal wel komen doordat het feestje van vrijdag tot in de vroege uurtjes is doorgegaan..
Zondag 16 December
Zondag hebben we weer lekker uitgeslapen, want we hadden tot 4 uur eigenlijk geen plannen. We hebben op uitzendinggemist.nl eens even lekker Mooi! Weer de Leeuw zitten kijken en daar hebben we ons goed mee vermaakt. Om 4 uur zijn we naar beneden vertrokken om met een stel naar Abbey Road te gaan, want er moest een foto gemaakt worden van de hele groep op het beroemde zebrapad waar de Beatles ook ooit gelopen hebben… Vergeten werd, dat het na 4 uur donker is en het dus vrij lastig is om een goede foto te maken… een tweede probleempje was dat Abbey Road een doorgaande weg is, waar toch echt heel veel auto’s rijden… dus na veel heen en weer gerend hebben we een aantal aardige foto’s weten te maken en zijn we weer terug gegaan.
Hier teruggekomen hebben Lizet en ik met Annika (van de 2e verdieping) en haar Amerikaanse vriendin Zoë pasta gemaakt. Daarna zijn we naar de pub op de hoek gegaan en daar hebben we tot half 12 gezeten. Toen we terugliepen kwam ook de rest van de 2e verdieping terug van een etentje dat ze hadden en zijn we in de keuken op de 2e gaan wachten tot het 12 uur was en Lizet dan ook echt 21 zou worden.
Om 12 uur hebben we luidkeels een mooi liedje voor haar gezongen en daarna vertrok iedereen toch wel vrij snel richting bed..
Maandag 17 December
‘Tadaaaa gefeliciteerd! hier is je cadeautje Lizet, veel plezier ermee!!!’, ‘Oooohh dankjewel!!!....., maar hey… dit boek heb ik zelf al gekocht’. 10000000 boeken zijn er te koop hier in Londen.. maar wij presteren het om hetzelfde boek te kopen… nouja ik had in ieder geval het goede boek gekozen, Lizet zou het zelf ook kunnen kiezen ;-) Nu krijgt ze in Januari tegelijk met Lieke haar nieuwe cadeautje en zal ik zelf het boek maar gaan lezen (Brick Lane heet het). Uiteindelijk heb ik Lizet alsnog kunnen verblijden met een mooie Strongbow (appelcider) weerwolven handschoen, dus gelukkig is dat toch nog iets van een cadeautje…
’s middags zijn we eerst met een stel wat gaan eten op de hoek (een ander cafétje) en daarna zijn we richting Covent Garden vertrokken.
In Covent Garden was het vooral rennen van winkel naar winkel, omdat Shoham (benedenbuurvrouw Lizet) nog een aantal kerstcadeautjes moest kopen. Daarna hebben we met z’n allen even wat zitten drinken in een leuk café-tje en uiteindelijk zijn Lizet en ik richting huis gegaan en is de rest wat gaan eten in Brick Lane.
Nadat we nog eventjes wat boodschapjes gedaan hadden hebben we lekker kip met aardappeltjes gegeten en toen was het wachten op de gasten van de Dutch Department. Deze groep studeert samen met Lizet Nederlands. Uiteindelijk kwamen er nog meer mensen dan verwacht en was het een gezellig avondje. Om half 3 ben ik toch maar richting bed vertrokken, omdat ik toch fris naar huis wilde vertrekken.
Dinsdag 18 December
Vandaag is het dan zover. Ik zal over een uurtje richting metrostation vertrekken en om 2 uur op Heathrow Airport aankomen. Om 4 uur hoop ik dat mijn vlucht onvertraagd vertrekt en ik zal om 20 over 6 jullie tijd weer aanwezig zijn in het altijd gezellige Nederland… Toch wel gek als je er zo over nadenkt, maar ik verheug me er erg op!!
Tot gauw allemaal!
Liefs Sanne
18 December 2007 - 11:59
Herbert:
ik eerst ha ha -
18 December 2007 - 12:05
Oma:
Lieve Sanne, hiervandaan een hartelijk welkom thuis hoor.Je ouders(met Coen?) zullen wel bijtijds moeten vertrekken om de files een beetje voor te zijn en op tijd op Schiphol te zijn voor een blij weerzien.
Bedankt voor alle zinnige en onzinnige informatie en leuke foto's vanaf je stageplaats, ik heb ervan genoten. Tot ziens (binnenkort). Dikke kus van oma.Nu is je vader me voor met reageren, niet leuk hoor Herbert!!! -
18 December 2007 - 12:32
Lizet:
Last op dit moment maar niet least. -
18 December 2007 - 12:49
Mama:
Tot zo.
Kus -
18 December 2007 - 19:59
Eva:
Welcome Home!!!!!!!!!
Tot snel in het gezellige zwembad van Doesburg!
Liefs Eva -
18 December 2007 - 20:35
Uit Zetten:
Lieve Sanne, Fijn dat je het zo naar het zin hebt gehad en als je geen onderwijzers wordt ga je maar boeken schrijven....haha. Sanne op reis of zo. Ik heb genoten van je verhalen als was het veel eet, was en uitgaan verhaal..maar dat was goed te pruimen. We spreken elkaar snel. Kus Jeannette en mannen -
27 December 2007 - 12:01
Sarah:
Sanneeeeeee! De tweede die terug is na de lange reizen van de Brains mensen. (ik was nr 1 maar dat was al een stuk eerder dan gepland) Miriam en Marnix blijven nog wel ff weg.
Zondag vlieg ik met Kitty naar Zweden voor een week om daar oud en nieuw te vieren.
Wanneer ben kom je weer naar Brains?!
Kus,
Sarah -
01 Juli 2008 - 15:33
Freek:
Hee Sanne,
Toevallig ga ik volgend jaar in Januari naar Northampton i.v.m. mijn placement abroad voor de opleiding leraar Engels.
Ik zat te googlen en kwam toen deze site tegen.
Misschien is het een vreemde vraag, maar ik zou graag wat dingen willen weten over het leven in Northampton en alles wat daarbij hoort.
Ik hoop dat je me kunt helpen. Mijn email adres is: fgweijers@student.han.nl
Alvast bedankt!
Groetjes Freek